EGMOND AAN DE HOEF – Op zondagmiddag 28 augustus treedt Wieb Zigtema op in Museumhoeve Overslot in Egmond aan den Hoef.

Op het podium van de oude hoeve geeft Wieb Zigtema een akoestisch concert. Zijn composities zijn opvallend en eigenzinnig. Poëtische folk slaat onverwacht om in woeste punkrock, toegankelijke popmelodieën ontwikkelen zich plotseling tot surrealistische rock-opera’s. Alles voelt desalniettemin vanzelfsprekend aan, smaakvol verfraaid door deze vindingrijke gitarist en singer-songwriter.

‘Creëren van iets nieuws’

De illustere jaren van The Rousers and The Thought, die voor grote volle zalen als Paradiso en Melkweg speelden, liggen alweer enkele decennia achter hem maar de gitarist en singer-songwriter is nooit gestopt met zingen, spelen en schrijven. ‘Het creëren van iets nieuws, dat is het allermooiste’, dat is de motto van Wieb Zigtema.

Inloop start vanaf 15:00 uur. Er wordt aangeraden om op tijd te komen want de methode ‘vol is vol’ wordt gehanteerd. De voorstelling start om 16:00 uur en eindigt om 18:00 uur, inclusief pauze. Voor toegang wordt een bijdrage aan de bezoekers gevraagd. pinnen in Museumhoeve Overslot is niet mogelijk. Een zitplaats vooraf reserveren kán en kost 10 euro. Stuur hiervoor vooraf een mailtje naar museumhoeveoverslot@gmail.com met naam en e-mail-adres.

ByEvert