REGIO – Door werkzaamheden is de Wijkertunnel vanaf donderdagavond 26 augustus tot maandagochtend 30 augustus gesloten of beperkt open.

Donderdag en vrijdagavond sluit de tunnel om 21.00 uur, om steeds de volgende ochtend om 5.00 weer open te gaan. Vanaf zaterdag 8.00 uur tot maandag 5.00 uur is in beide richtingen slechts één rijstrook open. Er vindt onderhoud plaats aan onder andere de verkeerssignalering, meldt Rijkswaterstaat.

Automobilisten kunnen tijdens het onderhoud op twee andere manieren het Noordzeekanaal oversteken: via de Velsertunnel of via de Coentunnel. Tijdens de nachtafsluitingen adviseert Rijkswaterstaat via de Velsertunnel te rijden. Dat zou zo’n twintig minuten vertraging opleveren. Ook in het weekend is de Velsertunnel open, maar dan adviseert Rijkswaterstaat automobilisten door de Coentunnel te reizen. Hoewel die omleiding twintig minuten kost, waarschuwt Rijkswaterstaat dat de reistijd door drukte op de weg overdag kan oplopen tot een uur.

Er volgen nog meer weekenden met verkeershinder rond de Wijkertunnel: ook op 18 en 19 september, en 2 en 3 oktober kan verkeer ‘beperkt gebruik maken van de tunnel’.

 

Wijkertunnel. Foto: Rijkswaterstaat.