SCHOORL – De gemeente Bergen is in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket gestart met een wijkgerichte aanpak om inwoners te inspireren en op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie.

Een wijk in Groet en een wijk in Schoorl bijten het spits af.

In deze wijken zijn inmiddels een aantal voorbeeldwoningen onder de loep genomen door de adviseurs van het Duurzaam Bouwloket. Dit jaar en komend jaar wordt in nog vijf andere wijken in de gemeente Bergen deze aanpak uitgerold.

Het Duurzaam Bouwloket heeft vijf woningtypen in de twee wijken onderzocht op het gebied van energieverbruik. Voor elk woningtype is een maatwerkadvies opgesteld.

De resultaten van de onderzoeken worden aan de wijkbewoners gepresenteerd tijdens twee informatieavonden. Voor Groet op woensdag 17 februari en voor Schoorl op donderdag 18 februari.

Beide avonden vinden plaats om 19:00 uur in de theaterzaal van dorpscentrum De Blinkerd in Schoorl. De inwoners van de betreffende wijken zijn per post uitgenodigd.

In de maatwerkadviezen staan maatregelen die bewoners van het betreffende woningtype kunnen nemen om het comfort en de kwaliteit van hun woning te verbeteren en het energieverbruik te verlagen.

Tijdens de informatiebijeenkomst worden de maatwerkadviezen gepresenteerd. De adviezen worden na afloop van de bijeenkomst gratis beschikbaar gesteld aan alle bezoekers.

Wethouder duurzaamheid Odile Rasch:
“We willen inwoners op weg helpen bij het besparen van energie en het verduurzamen van hun woning. Door deze wijkgerichte aanpak krijgen mensen een gratis advies op maat, toegespitst op hun woningtype.

En als je dan samen met een aantal buren een offerte kan aanvragen voor een bepaalde maatregel ben je ook nog goedkoper uit.”

Een energielabel

Geef een reactie