GEMEENTE – Ouderen blijven zolang mogelijk zelfstandig wonen. Dat heeft voordelen, maar als het om contacten gaat, soms ook nadelen. Het ontmoeten van anderen is niet meer vanzelfsprekend, terwijl de behoefte aan contact blijft bestaan.

“Daarom willen we wijkontmoetingen gaan organiseren”, laat Marja Vlaar van Sociaal team Egmond weten. “Een ochtend in de week waarop mensen de gelegenheid krijgen anderen te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan.

Het eerste half uur worden mensen welkom geheten met koffie en thee en is er tijd om met elkaar bij te praten. Daarna vindt een gesprek plaats wat wordt geleid door twee vrijwilligers. De inhoud van die gesprekken is afhankelijk van de behoefte en inbreng van de deelnemers.

We starten in Egmond Binnen, maar willen ook ontmoetingen in Bergen en Schoorl gaan organiseren.” Stichting Welzijn Bergen zoekt enthousiaste vrijwilligers voor het begeleiden van deze wijkontmoetingen.

Iedereen die toe is aan een nieuwe uitdaging, ervaring heeft in het begeleiden van groepen en een keer per week of een keer per twee weken een ochtend beschikbaar is kan reageren. Er worden een nieuw initiatief met ruimte voor eigen idee├źn en inbreng, deskundigheidsbevordering en enthousiaste collega-vrijwilligers geboden.

Voor meer informatie of om aan te melden kan men contact opnemen met Edelgard Henke, tel: 06-25481849 of Marja Vlaar, tel: 06-43581361 of per email: m.vlaar@welzijnbergen.nl