BERGEN AAN ZEE – Dit klassieke verhaal vertelt hoe de Vierde Wijze te laat bij de kerststal is, maar daardoor de kansen van z’n leven krijgt.

Een mooi verhaal, waarmee tegenslag in een ander licht komt te staan.
Op derde kerstdag 27 december vertellen Wim van Bokhorst en Ellen Verburgt hun eigen bewerking.

Met liederen van Gustav Holst en muziek van Edward Elgar. Het begint om 16 uur in het Vredeskerkje van Bergen aan Zee.

De Drie Wijzen, of magiërs, zoals ze in de nieuwste Bijbelvertaling worden genoemd zijn overbekend. Met hun geschenken komen ze bij de kerststal, maar hebben ondertussen wel koning Herodus wakker geschud waardoor een golf van geweld wordt afgeroepen over de dorpen rond de stal.

De Vierde Wijze is te laat. Hij komt in het spoor van zijn drie collega’s heel andere dingen tegen. De stal blijkt leeg en dan volgt een zoektocht van jaren, waarbij hij steeds een stap achter loopt en toch vaak op het juiste moment komt.

Elke laatste zondag van de wintermaanden brengen Ellen en Wim een ‘Verhaal en een lied’ in het Vredeskerkje. Een intieme, sobere en ambachtelijke aanpak, waar een steeds grotere groep liefhebbers voor naar Bergen aan Zeek komt.

Het begint om 16 uur. Vanaf kwart voor vier is de deur open en de vertelling duurt rond de drie kwartier. De toegang is vrij met een schaal bij de deur voor wat het u waard was.

Ellen en Wim op de stoep

Geef een reactie