EGMOND – Zaterdagochtend 10 december klonk het startschot van de tweede editie van de Pre-Run NN Egmond Halve Marathon.

Duizend hardlopers liepen 8 of 16 kilometer en genoten volop van de prachtige natuur, het winterse hardloopweer en de goede organisatie. Een ijkpunt voor deelnemers die ingeschreven staan voor de NN Egmond Halve Marathon, die op zondag 8 januari plaatsvindt.

Om 11.00 uur startten de hardlopers vanuit Egmond-Binnen. Met weinig wind, lichte mist en winterse temperaturen liepen zij zich direct warm richting de bossen en duinen van het Noordhollands Duinreservaat. Het gebied kenmerkt zich als een waar hardloopwalhalla met zijn uitdagende paden, prachtige natuur en pittige klimmetjes.

De langste afstand bracht de deelnemers over Camping Bakkum richting het strand. Na het trotseren van de pittige strandopgang en de kilometers langs de kust, vervolgden de lopers hun route door de duinen. Op de laatste kilometers werden alle deelnemers nog flink uitgedaagd met meerdere klimmetjes voordat zij voldaan de finish bereikten.

NN Egmond Halve Marathon

Over een kleine maand staat Egmond in het teken van de 48e editie van de NN Egmond Halve Marathon. Het hardloopevenement wordt gezien als de meest legendarische halve marathon van Nederland. Het parcours van 21,1 en 10,5 kilometer gaat over het strand en door de uitdagende duinen van het Noordhollands Duinreservaat.

Inschrijven voor de NN Egmond Halve Marathon kan nog tot en met maandag 26 december via de website van de Egmond Halve Marathon. Bekijk de website van Le Champion voor meer informatie over de Pre-Run.

(Foto: Frits van Eck)
(Foto: Le Champion)