BERGEN – Wat is er dan leuker dan vroeg op pad voor een heerlijke winterwandeling? Goed ingepakt, met rooie koontjes. Zondag 13 januari gaat IVN gids Jos Bos een winterse wandeling maken door onze mooie achtertuin: het duingebied vanuit de Schaapskooi in Bergen.

De meteorologische winter is ingegaan. In deze periode is er veel te zien in de natuur. En helemaal als de temperaturen hoger dan gemiddeld zijn. Wat betekent deze wintertijd voor boom en dier?

Met een IVN-gids op pad voor een duin- en boswandeling; zoeken naar diersporen, vogels, paddenstoelen, bomen, struiken, bessen en mossen. Kortom een wandeling vol aangename en mooie verrassingen voor het hele gezin!

De start is om 10.15 uur bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (ligt aan de Zeeweg naar Bergen aan Zee vlakbij de schaapskooi ca. 300 meter na de rotonde rechts).

Het einde is rond 12 uur bij de Schaapskooi waar de bezoekersruimte van het IVN geopend is. Daar is koffie etcetera te verkrijgen en kan gebruik gemaakt worden van het toilet. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Er wordt een bijdrage gevraagd van 2,50 per persoon, kinderen gratis. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats).