EGMOND – De winter is een tijd van afzien voor dier en plant. Tijdens de maandelijkse natuurwandeling in de Wimmenummerduinen laat het PWN zien hoe zij die tijd doorkomen.
Bomen en struiken hebben hun bladeren laten vallen, maar hun knoppen zijn al klaar voor een nieuwe start en sommige, zoals de els, bloeien al.

Veel kruidachtige overblijvende planten zijn laag bij de grond al weer groen. En voor mossen is de winter juist de beste tijd. Er is dus altijd wat te zien in de natuur.

Op zondag 3 februari begint om 11.00 uur een wandeling met de natuurgids van het IVN, instituut voor natuureducatie en duurzaamheid. De start is bij het PWN-informatiebord bij het parkeerterrein aan het Nachtegalenpad, aan de noordkant van Egmond aan den Hoef.

De wandeling duurt ongeveer twee uur, deels door het open duin en deels langs de binnenduinrand.

Men dient zelf te zorgen voor een toegangskaart voor het Noordhollands Duinreservaat van PWN. Warme en wind- en waterdichte kleding aanbevolen!

Een donatie (richtlijn 2,50 euro) wordt op prijs gesteld. Voor nadere inlichtingen kunt u mailen: hanneke@jpdg.nl of bellen: 072-5337601.