EGMOND AAN DEN HOEF – Het witte kunstpaard ‘Stairway to Ringo’, dat voorheen stond langs de Egmonderstraatweg in Egmond aan Zee, staat nu in het weiland bij de manege van Egmonder Ad Groot in Egmond aan den Hoef.

Het paard in Egmond aan Zee had last van vandalisme waardoor het ‘dier’ al enkele keren een opknapbeurt kreeg. Dit kostte in totaal 9000 euro. Daarom zocht de gemeente Bergen naar een nieuwe locatie. Volgens Ad Groot past het paard prima de manege en is het een mooie blikvanger. “Overdag staat er merrie en veulens omheen en dat ziet er wel leuk uit. ” Bij de heropening van het kunstwerk waren aanwezig wethouder Antoine tromp en burgemeester Lars Voskuil en de maker van het paard, Hellen van Meene.

‘Paard stond op een soort heilige grond’

Het kunstwerk is onderdeel van de paardenparade, een kunstroute in Alkmaar en omstreken,  waarbij gevestigde kunstenaars en jong aanstormend talent op hun eigen manier invulling geven aan een levensgroot kunststof paard. De voormalige locatie van het paard was volgens sommigen slecht gekozen, vertelt Rita Koppedraaijer van bewonersvereniging Hart van Egmond. Ze legt uit dat het paard stond vlakbij de blauwe paal die de grens tussen Egmond aan Zee en Egmond aan den Hoef aangeeft. Volgens veel Derpers stond het dier op een soort heilige grond, aldus Koppendraaijer.

Burgemeester Lars Voskuil, kunstenares Hellen van Meene en wethouder Antoine Tromp (Foto: Flessenpost uit Egmond).