BERGEN NH – Vanaf 26 november wordt het Witte Kerkje in Groet oranje verlicht. Hiermee ondersteunt de gemeente Bergen de campagne ‘Orange The World’, waarmee aandacht wordt gegeven aan geweld tegen vrouwen.

De campagne vindt in meer dan honderd landen plaats en loopt van de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen op 25 november tot 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens.

Predikante van het Witte Kerkje in Groet is Lettie Oosterhof. Zij is blij met de aandacht die de campagne genereert. “Het doel van de campagne is hartstikke goed.
De link tussen de kerk en deze actie is logisch en prachtig. Juist de kerk waar je naar elkaar omkijkt en oog hebt voor de dingen die niet opvallen. En mensen gaan op een andere manier naar hun kerk kijken. Als een soort uithangbord voor belangrijke dingen en niet alleen als ‘clubhuis’.”

Thema-avond gaat niet door
Het oranje licht zou worden ontstoken tijdens een speciaal georganiseerde thema-avond op 26 november. Vanwege de geldende coronaregels heeft de organisatie helaas moeten besluiten dit niet door te laten gaan. Er wordt gekeken naar een alternatieve invulling.