EGMOND AAN ZEE – Net als vorig jaar gaan vrijwilligers van Stichting Egmond 40-45 weer rondleidingen verzorgen door het duingebied van Egmond aan Zee. Ze nemen de bezoekers mee en lopen langs de verschillende overblijfselen die nog genoeg te vinden zijn langs de route. Er worden zelfs overgebleven gangen bezocht.

De rondleidingen worden gegeven op zaterdag 19 augustus om 9.30 uur en 13.30 uur en op zondag 20 augustus om 9.30 uur en 13.30 uur en duren ongeveer 2,5 uur.

De route is door een niet glooiend landschap en is ongeveer vijf kilometer lang. Denk eraan om stevige schoenen aan te trekken en houdt er rekening mee dat het in de gangen niet altijd even schoon is.

Inschrijven voor deze rondleiding kan via het email adres rondleiding@egmond4045.nl onder vermelding van het aantal volwassenen en kinderen en welke tijd de voorkeur heeft.

Het maximale aantal per rondleiding is vijftien personen. Het bedrag voor deze rondleiding is voor volwassen vijftien euro en voor kinderen tot twaalf jaar tien euro.

Men dient tijdens deze rondleiding zelf in het bezit te zijn van een geldig toegangsbewijs van het PWN. Deze kaarten zijn ook bij de ingang (Kerdijk) van het duingebied te verkrijgen bij de kaartautomaat van het PWN.