EGMOND AAN ZEE – Inwoners en ondernemers trekken samen op tijdens een fakkeltocht op woensdagavond 19 januari in Egmond aan Zee. Doel is om samen te praten over de nare gevolgen van de coronamaatregelen en elkaar te steunen, vertelt organisator en oud-Egmonder Paul de Boer.

Het thema is ‘Boeren en Burgers steunen de Ondernemers’. Voor- en tegenstanders van de coronamaatregelen zijn uitgenodigd. Om de verbinding te zoeken en te praten over de ontstane problemen. De Boer: “Begrip tonen en elkaar steunen, dat is het doel. Het is de bedoeling dat we tijdens de fakkeltocht onze verschillen en emoties even aan de kant zetten en gewoon gezellig samenzijn. Spreekt dit je aan, wil je jouw steun betuigen of heb je zin om gewoon even gezellig iets samen te ondernemen of nieuwe contacten te maken, voel je dan vrij om mee te lopen. Breng je eigen fakkel of lampje mee.”

Zonder problemen’
Fakkeltocht-organisator Paul de Boer roept op tot een positieve avond zonder problemen. “Neem geen vuurwerk mee en ga niet thuis ‘voordrinken’, want dat past niet bij deze samenkomst. Verder is het niet de bedoeling dat de wandelaars politieke leuzen gaan scanderen of andere mensen gaan proberen van iets te overtuigen. Biedt een luisterend oor met je volle verstand en je hart op de juiste plaats of ben gewoon even samen.”

Boeren
Paul de Boer zegt dat ook agrariërs aangaven sympathie te hebben voor het onderwerp corona. Ook zij zijn uitgenodigd. De Boer: “Boeren voelen zich eveneens gedupeerd door overheidsmaatregelen, bijvoorbeeld het nemen van maatregelen om uitstoot van co2 en stikstof te beperken.”

De organisator vraagt daarbij aan deelnemende boeren om hun tractor niet op het Pompplein en in de Voorstraat neer te zetten. “Tractoren kunnen de entourage van de bijeenkomst wat opleuken maar op die plekken mogen ze niet staan. Dat heeft de gemeente Bergen aan ons meegedeeld.”

De fakkeltocht start woensdagavond 19 januari om 19.15 uur op het Pompplein in Egmond aan Zee.