Regio – Na twee geslaagde actiedagen vorige week in een groot onderzoek naar woninginbraken in Noord-Holland, heeft het Woning Inbrakenteam (WIT) zes mannen en vier vrouwen in de leeftijd van 20 tot 40 jaar aangehouden op twee adressen in Amsterdam. 

Het WIT denkt met deze aanhoudingen een groep woninginbrekers te hebben opgepakt die zich vermoedelijk bijna dagelijks bezighield met inbraken door het hele land.

De groep wordt in verband gebracht met voorvallen in Heiloo en Heerhugowaard. Aanleiding voor het onderzoek was de aanhouding van twee verdachten in Heemskerk eind januari.

Hoewel de mannen werden heengezonden, ging het onderzoek verder. Al snel groeide de verdenking dat zij deel uitmaakten van een groep zeer actieve Roemeense en Moldaafse woninginbrekers.

De politie heeft bij de aanhoudingen ook twee huizen doorzocht. Hierbij troffen zij tientallen goederen aan afkomstig uit woningen en bedrijven door het hele land.

De weggenomen buit was zeer divers en bestond onder andere uit telefoons, computers en fietsen.

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie sluit niet uit dat er met deze aanhoudingen nog meer woninginbraken worden opgelost.

Geef een reactie