BERGEN – De VVD fractie Bergen is sinds de fusie tussen vv BSV en vv Berdos altijd een warm voorstander geweest van het zo snel mogelijk ontwikkelen van het BSV-terrein tot woningbouwlocatie.

Zij heeft hier toe twee moties ingediend om het College opdracht te geven dit uit te voeren. De huidige coalitie van KiesLokaal, D66, D66 en PvdA was hier terughoudend in.

“Jammer, want juist de BSV-locatie is bij uitstek geschikt voor de realisatie van sociale woningbouw en starters voor onze eigen inwoners. Wij zijn dan ook blij dat het College van B&W kiest voor de lijn die de VVD Bergen heeft ingezet: woningbouw voor starters in het sociale segment en een goede mix tussen koop en vrije sector huren.

Er kunnen ca. 70 – 80 woningen worden gerealiseerd waaronder appartementen. Dat is goed voor de doorstroom en het behoud van de voorzieningen in onze kern.

De VVD ondersteunt het voornemen van het College en hoopt dat de coalitiepartijen deze lijn eveneens ondersteunen”, aldus Cees Roem, Annemiek Paping en Jan Houtenbos van VVD fractie Bergen nh.

Geef een reactie