BERGEN NH – De gemeente Bergen gaat tot en met 2030 ongeveer duizend woningen bouwen. In Noord-Holland Noord komen er in deze periode veertigduizend woningen bij. Dat staat in de Woondeal 2.0 Noord-Holland Noord.

Wethouder Yvonne Roos-Bakker van Ruimtelijke Ordening en Wonen zette gisteren namens de gemeente Bergen haar handtekening onder deze woondeal voor meer én betaalbare woningen. Dit deed ze samen met onder andere Hugo de Jonge, minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (VRO).

Met het ondertekenen van de woondeal maakten het Rijk, de provincie Noord-Holland en de gemeenten in Noord-Holland Noord een afspraak om tot en met 2030 maar liefst veertigduizend nieuwe woningen te bouwen. Ook zijn er afspraken gemaakt over waar de woningen moeten komen, het soort woningen en het segment waar de woningen in moeten vallen.

In de Woondeal wordt ingezet op de bouw van 184.000 woningen in de gehele provincie Noord-Holland, bijna een vijfde van de nationale opgave. In de gemeente Bergen worden circa duizend woningen gebouwd.

‘Segment betaalbaar’

Wethouder Roos-Bakker: “In de gemeente Bergen is een grote vraag naar betaalbare woningen. Wij streven ernaar dat de komende jaren twee derde van de nieuwe woningen in het segment ‘betaalbaar’ valt. Zo kunnen ook starters en inwoners met een laag- en middeninkomen een woning binnen de gemeente vinden en binnen de gemeente blijven wonen.”

“Met deze ondertekening zetten we een mooie stap richting een woningmarkt die voor al onze inwoners toegankelijk is.”

(Bron foto: Gemeente Bergen).
Minister Hugo de Jonge (Foto: RTV80).

DoorRedactie