ALKMAAR- Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen zaterdag 14, zaterdag 21 en zondag 22 augustus bij de expositie van Thomas Trum in de Grote Kerk deelnemen aan een creatieve workshop. Onder leiding van twee kunstenaars wordt tijdens de workshop geëxperimenteerd met levensgroot formaat, net als de enorme schilderijen die de kunstenaar speciaal voor de Grote Kerk Alkmaar maakte.

Kunstenaarsduo Kaplum (Anna van Gerve en Alper Demir) zal samen met de kinderen een levensgroot kunstwerk gaan maken in felle kleuren en gereedschappen die normaal gesproken niet worden gebruikt om mee te schilderen, zoals raamtrekkers en touw. Tijdens de workshop gaan de kunstenaars, net als Thomas Trum, op zoek naar de vormen en het lijnenspel in de kerk, de gewelven, bogen en pilaren. Het resultaat is een reusachtig gezamenlijk werk van meterslang.

Kunstenaar Thomas Trum (1989) is de eerste kunstenaar die in de Grote Kerk exposeert in het kader van het programma Nieuw Licht. Kunst in de Grote Kerk Alkmaar. Voor dit programma wordt ieder jaar een kunstenaar uitgenodigd om nieuw werk te maken geïnspireerd door, of reflecterend op, het erfgoed en de geschiedenis van de kerk. De kleurrijke monochrome doeken met afmetingen van bijna vijf bij zeven meter zijn speciaal gemaakt voor de Grote Kerk Alkmaar. De expositie is tot 12 september in de Grote Kerk Alkmaar te zien.

De workshops in de Grote Kerk worden gegeven op zaterdag 14 en zaterdag 21 augustus en op zondag 22 augustus, steeds van 11.00 tot 12.30 uur. Deelname kost € 2,50, reserveren kan uitsluitend via www.grotekerkalkmaar.nl.

Foto: workshop duo Kaplum bij Thomas Trum

ByEvert