SCHOORL – Embodiment & Nature start donderdag 14 februari een serie van zeven yogalessen die in nauwe verbinding staan met de natuur bij Buitencentrum Schoorlse Duinen van Staatsbosbeheer.

Schoorlse yogadocente en (sport)psycholoog Julia Meijer combineert lichaamsbewustzijn en natuurbeleving om beter te kunnen ‘loslaten’ en ‘opladen’. De focus ligt op aspecten als ademhaling, algehele houding, rotatie en curve van de ruggengraat, schouders en nek of heupen met daarbij een zintuiglijke beleving van de omgeving.

Doel van de lessen is meer in contact komen met het lichaam en de natuur, het verkrijgen van een soepel en krachtig lichaam en bewuster worden. Ook is aandacht voor de lichaamshouding tijdens wandelen, dat mag op blote voeten.

Deelnemen aan de serie lessen kost 70 euro. Een losse les kost 12,50 euro. Betalen kan aan de balie van het Buitencentrum. De data zijn: donderdag 14, 21 en 28 februari, donderdag 14, 21 en 28 maart en donderdag 4 april. De lessen duren een uur en starten om 10.00 uur.

Men dient een eigen yogamat mee te nemen en eventueel een kussentje en/of dekentje en een flesje water. Bij goed weer zijn de lessen buiten, bij slecht weer in een zaal in het buitencentrum. Bij redelijk weer kan een combinatie van binnen en buiten gemaakt worden.

Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.