BERGEN – De Alkmaars/Bergense singersongwriter Yori Swart zingt vanavond (vrijdag 27 oktober) in de Ruïnekerk in het kader van de toernee ‘Wanna be so high’. Swart is ook de gitarist in de band van Ilse de Lange.

Haar eigen werk, solo of met band, dringt steeds vaker op de voorgrond. De Ruïnekerk bewees zich vorige week zaterdag, met het concert van Tim Knol, al als locatie voor deze stroming in de popmuziek.

Fietsmuziek

Zaterdag 28 oktober is er de eerste ‘Fietsmuziek’-fietstocht in de Egmonden. Vanaf 12.00 uur starten er vier groepen fietsers, die in het landschap van Egmond aan den Hoef en Egmond aan Zee zes muzikale stops voorgeschoteld krijgen op bijzondere locaties. De starttijden in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef zijn 12.00 uur, 12.45 uur, 13.30 uur en 14.15 uur. Een tocht duurt ruim twee uur, met onderweg ook wat versnaperingen en koffie na afloop in Huys Egmont in Egmond aan den Hoef.

Han Bennink

Slagwerker Han Bennink gaat zaterdagavond in de Ruïnekerk optreden. Dat is het grote muziekspektakel dat het internationaal vermaarde ICP-Orchestra heet. Een blazerssectie, pianist en organist Guus Janssen en contrabassist Ernst Glerum zorgen voor veel muzikale variatie, van fanfare en jazz tot klassiek klinkend werk en zelfs liedjes van oprichter Misha Mengelberg.

Volgens Ed Bausch van Kunstgetij is een concert van het ICP-orchestra “als een doos kleurpotloden met de inmiddels 81-jarige en kersverse Edisonwinnaar Han Bennink als vitale oogappel achter zijn trommels en bekkens.” Zie voor meer informatie de website van Kunstgetij.

Foto: drumlegende Han Bennink, gefotografeerd in het Mirliton Theater Utrecht. (Foto: ©2013 Jelmer de Haas).