BERGEN AAN ZEE – In de serie zomerse concerten op de woensdagavonden in augustus in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee, is er weer een heerlijke, muzikale avond op die prachtige plek in de duinen. Op woensdag 17 augustus saxofonist Yuri Honing, voordat hij afreist naar China voor een tournee met zijn kwartet. Aanvang 20.00 uur.

Het kwartet speelt nummers van de ingetogen, met een Edison Jazz Award bekroonde cd Desire (2015), na True (2012) het tweede album van het Yuri Honing Acoustic Quartet.

Naast eigen werk speelt het kwartet bewerkingen van de rockband Blonde Redhead en componist Claudio Monteverdi. De saxofonist noemt Desire zelf ‘een mini-opera in acht delen’. Wijlen Joost Zwagerman schreef speciaal voor het album een libretto in de vorm van een gedicht.

Yuri Honing ziet jazz als een taal die openstaat voor ontmoetingen met pop, klassiek en Arabische muziek. Zijn saxofoongeluid blijft altijd herkenbaar, van scheurende tenor tot lyrische sopraan.

Naast avonturen met dance en elektronica keert hij regelmatig terug naar de akoestische jazz. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Toegang € 15,- / Vrienden Vredeskerkje € 12,50.

Reserveren en info: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 072 5895003. Kaarten ook aan de zaal. Kerkstraat 21, 1865 AM Bergen aan Zee. www.vredeskerkje.nl

Geef een reactie