SCHOORL – Het valt niet mee om een zandhagedis te spotten, de grootste hagedis van Nederland. Zelfs niet in de paartijd, als het mannetje pronkt met een smaragdgroen trouwpak! De beste manier is heel langzaam lopen en aandachtig naar de grond kijken.

Let daarbij vooral op de open plekjes, waar ze graag liggen op te warmen in de ochtendzon. Ritselt daar iets? Te laat, hij is al weggeschoten tussen de vegetatie. Maar juist dit speuren maakt een wandeling door de Schoorlse Duinen tot een spannende ontdekkingstocht.

Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer op zoek naar de zandhagedis. Dit kan op donderdag 17 augustus om 11.00 uur vanaf het Buitencentrum Schoorlse Duinen. De kosten zijn € 6,00 p.p. Online aanmelden op de site van Staatsbosbeheer is mogelijk: www.staatsbosbeheer.nl/zandhagedisseninschoorl.

De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. Buitencentrum Schoorlse Duinen, Oorsprongweg 1 in Schoorl. Openingstijden: maandag tot en met zondag van 10.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. Betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur.