ZANDVOORT – De spectaculaire tweede editie van de strandrace Zandvoort-Katwijk-Zandvoort is zaterdag gewonnen door Bram Imming uit Egmond en Nina Kessler.

Imming, de officieuze wereldkampioen strandracen, was met zijn kwaliteiten het beste op het uitdagende parcours van 40 km. Ploeggenoot Richard Jansen volgde als tweede op de boulevard van Zandvoort.

Nina Kessler, die een sterk strandseizoen draait, was de snelste vrouw.

Na het startschot, wat gegeven werd door wethouder Gerard Kuipers, sprintte Bram Imming direct als eerste het strand op.
Er volgden een groep renners en met de wind in de rug werd er richting Katwijk gefietst. Het was al snel duidelijk dat het strand er zwaar bij lag.

Pas op de terugweg konden Imming en Jansen het verschil maken. Met een tegenwind van windkracht vier was het echt zoeken naar het juiste spoor.

Imming noteerde 1.15.01, één seconde voor Jansen. Arjan van der Plas werd derde (1.16.57), voor de Belg Maarten Himpens (1.18.08)

Nina Kessler is dit jaar op dreef op het strand. Kessler is de leidster van het KNWU Strandrace klassement en werd tijdens AGU Egmond-Pier-Egmond tweede.

Ze had 1.23.47 nodig voor haar overwinning en werd overall negentiende. Ze bleef Nancy Karels (1.25.30) en Esther Kortekaas (1.35.41) voor.

Imming en Kessler wonnen daarnaast ook nog de trofee “Champion of the Beach”, waarbij een klassement werd opgemaakt van de twee Le Champion strandrace-evenementen: Zandvoort-Katwijk-Zandvoort en AGU Egmond-Pier-Egmond.

Bram Imming op kop

Geef een reactie