BERGEN – Het Buurtfeest Tuindorp in Bergen vindt plaats op zaterdag 23 september. Dit is volgens de organisatie een feest voor en door de bewoners van Tuindorp en iedereen die Tuindorp een warm hart toedraagt.

“In negen jaar tijd is het buurtfeest uitgegroeid van een feestje voor de buurt tot een heus dorpsfeest”, aldus Jan Breeman van de Buurtfeest Tuindorp Feestcommissie.

Hij vertelt dat het buurtfeest een gevarieerd programma bevat met in de middag een vrijmarkt. Ook zijn er activiteiten voor kinderen. Met onder meer het grote ‘Tuindorp ruilspel’, een springkussen, een schiettent en een optreden van de alom bekende Bertje Doperwtje.

Verder is tijdens het feest een groot schilderij in de maak onder begeleiding van kunstenaar Giorgi Shengelia. Deze krijgt na het feest een plek in de buurt. Daarnaast werkt kunstenares Pauline Bakker aan beelden van buurtbewoners.

Cassetteband.

Buurtvereniging Tuindorp biedt gratis koffie, thee, limonade en lekkernijtjes en iedereen is welkom voor een goed gesprek over onder andere energiebesparende maatregelen in de wijk.

Cassetteband, bingo en barbecue

Later in de middag treedt de Bergense Cassetteband op. Dit is een levendige vijfkoppige band die teruggaat naar de gloriejaren van de jaren zeventig en tachtig met country-, blues- en reggaecovers van bekende artiesten uit die tijd.

Rond 17.00 uur begint de befaamde Buurtfeestbingo, met prijzen die buurtbewoners, horeca en middenstand ter beschikking stellen. De zingende buurtgenoot Mart Wellerdieck trekt de ballen en dat doet hij in gezelschap van Irene Min. Kaarten zijn gratis verkrijgbaar.

Het bedrijf Go with the Flo verzorgt de buurt-barbecue. Aanschuiven kost 12,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot twaalf jaar betalen 5 euro. De gasten dienen zelf hun drankjes mee te nemen.

Uitbuiken en dansen

Na de barbeque kunnen de feestgangers in Tuindorp uitbuiken met een uitgebreide toegift van de Cassetteband. Daarna is er de mogelijkheid om te dansen op de klanken van DJ’s Steef (van De Taverne) en Anne Marie (van Paradiso). Zij zetten een feestje neer met vinyl uit de jaren tachtig.

Het Buurtfeest Tuindorp duurt zaterdag 23 september van 13:00 tot 24:00 uur en vindt plaats op het veldje bij de Tuindorpweg. De organisatie vraagt de bezoekers hun eigen drankjes mee te nemen én hun goede humeur. (Bron foto’s: Buurtfeest Tuindorp Feestcommissie).

Mart Wellerdieck.