EGMOND AAN DEN HOEF – Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef organiseert zaterdag 24 september een Burendag voor alle inwoners uit Egmond. Dat gebeurt in samenwerking met het Oranjefonds en met medewerking van gebruikers van De Hanswijk en ondernemers uit Egmond aan den Hoef. Ook is er zaterdag aandacht voor het 52-jarig bestaan van het dorpshuis.

“Het doel van de Burendag is om elkaar te ontmoeten en te verbinden door mee te doen met activiteiten. Niet alleen tijdens Burendag maar ook daarna”, vertelt bestuurslid Karin Bruins van Stichting Dorpshuis De Hanswijk. Burendag begint met een gratis ontbijt voor honderd deelnemers. De directe buren zijn persoonlijk uitgenodigd. Daarnaast kan iedereen zich aanmelden via e-mailadres burendagdehanswijk2022@gmail.com.

Van zang en toneel tot koffie en taart

Ook is er aandacht voor het 52-jarig bestaan van dorpshuis Hanswijk. Bruins: “De Hanswijk bestond in 2020 vijftig jaar. Het vieren van dit feest kon toen niet doorgaan door de coronapandemie. Daarom vieren we het nu.”

Zaterdag zijn er sportieve activiteiten voor kinderen, georganiseerd door Alex Houtenbos van SmileySports. Op het programma staan zang, dans, ballet, toneel, boksen, bridge en schilderen. Er zijn informatiekramen van onder andere Hospice Egmond, Kledingbank Egmond, Huis Lioba, Welzijn Bergen en ABC huis. Ramona Kuijpers van SoulCake zorgt ervoor dat bezoekers bij de koffie een stuk taart kunnen eten of kunnen meenemen naar huis.

Er is een doorlopend programma met demonstraties en optredens. Bezoekers kunnen kennismaken met Edith Heiligers De Oefentherapeut (11.00 uur), Salsa Solo (11.30 uur en 14.40 uur), On Stage Dance Studio (12.00 uur), het koor Erato (13.00 uur) en Theatergroep Horizon (14.00 uur).

Verder presenteren zich Boksclub Egmond, toneelvereniging Flierefluiters, muziekvereniging Lamoraal van Egmont, kunstenaar Chris Duinmeijer, Musicalvereniging Hanswijckers, Sociaal Team Welzijn Egmond, Visclub Egmond, Postduivenvereniging Egmond, Spirit gym, ABChuis en CreActief .

‘Toosten’

Na afloop van Burendag, van 16.00 uur tot 17.30 uur, zijn alle buren en gebruikers van Hanswijk, oud medewerkers, oud bestuursleden en ieder ander die De Hanswijk een warm hart toedraagt welkom om te toosten op het (ruim) vijftigjarig bestaan met een vooruitblik op de toekomst.