SCHOORL – Zaterdag 3 juni organiseert de Schoorlse voetbalvereniging Duinrand S voor de eerste keer het ‘Jos Wokke toernooi’. Maar liefst 64 teams met in totaal ruim 850 voetballende meisjes en jongens uit Schoorl en daarbuiten spelen hier samen.

Jeugdleden van Duinrand S in de leeftijd van acht tot achttien jaar spelen zaterdag op de velden aan de Smeerlaan tegen voetballers uit de overige dorpen van de gemeente Bergen. Ook zijn van de partij bijvoorbeeld deelnemers uit onder andere Schagen, Grootschermer, Amstelveel en Amsterdam.

‘Het verbindt clubleden’

Ruim vijftig vrijwilligers van Duinrand S zijn op de been om het toernooi goed te laten verlopen, laat een woordvoerder van de voetbalclub weten. “Van de toernooicommissie tot de barploeg, van de scheidsrechters tot de verkeersregelaars, van de hamburgerbakkers tot de trainers/leiders van de elftallen. Het verbindt de clubleden.”

Eeuwige waardering voor Jos Wokke

Het toernooi is vernoemd naar Jos Wokke. Hij is trotse spelddrager van de KNVB vanwege meer dan 25 jaar fluiten op de velden. In zijn jongere jaren floot Jos meerdere wedstrijden per weekend bij Duinrand S, geheel vrijwillig.

In zijn laatste wat ‘oudere jaren’ beperkte zich dat tot één wedstrijd per weekend toen zijn gezondheid dat nog toeliet. “Omdat Jos zich zo lang belangeloos inzette voor de vereniging wordt hij geëerd, door dit nieuwe toernooi zijn naam mee te geven als eeuwige dank en waardering.”

Hargen Sail

Meerdere bedrijven sponsoren dit toernooi. De namen zijn te zien op het affiche. Een van de sponsors is Hargen Sail. Deze organisatie doet op deze manier iets terug voor de jarenlange samenwerking met Duinrand S: het terrein van de voetbalclub doet dienst als camping tijdens het Hargen Sail weekend in juli.

Het toernooi op 3 juni duurt van 09.00 uur tot 21.30 uur en is gratis toegankelijk. Voor meer informatie, check het toernooischema.