EGMOND AAN ZEE – Wat ooit voor het fanfareorkest Lamoraal van Egmont uit Egmond aan den Hoef een prachtig plan was, begint nu langzaam werkelijkheid te worden. Een eerbetoon voor Siebe Wittebrood, trompettist in het orkest en een dierbare muziekvriend van de leden. Siebe overleed op 11 juni 2018 op 29-jarige leeftijd aan kanker. Als eerbetoon aan de Egmonder presenteert het orkest op zaterdag 4 juni in Hotel Zuiderduin het ‘Gala voor Siebe’.

Lamoraal van Egmont speelt tijdens het gala de premiere van ‘The last journey’. Het is een compositie van de Belgische componist Bert Appermont gebaseerd op het leven van Siebe. In het stuk voert vooral de positieve instelling van Siebe de boventoon. “Natuurlijk zullen we stilstaan bij zijn overlijden en de moeilijke periode van Siebe en zijn naasten. Maar vooral willen we het leven vieren, want dat is wat hij ons heeft meegegeven. Tijdens de avond is muziek te horen die past bij Siebe zijn leven, wat hij mooi vond en waarbij we herinneringen kunnen ophalen”, schrijft het orkest op de website. Volgens Martin Wittebrood, vader van Siebe en lid van dit Egmondse orkest, is de levendigheid van Siebe, zijn humor en zijn ziek zijn en worden in het stuk verweven. Ook zijn laatste momenten. “Dan hoor je de muziek helemaal wegvallen en klinkt er een dramatisch stuk. Hoewel het geen dramatisch werk is, want zo was Siebe niet: Siebe was niet somber, hij liet zich ook niet door zijn ziekte uit het veld slaan. Het is een heel positief stuk, met prachtige mooie thema’s erin. Werkelijk schitterend, heel mooi.”

Gastartiest
Tijdens de tweede helft van het gala wordt Lamoraal van Egmont vergezeld door Chris Alain en zijn band. Chis is backing vocalist bij onder andere VanVelzen, Shirma Rouse en SERA. Hij trad op op festivals en radiostations en in tv-programma’s. In 2017 stond hij zelfs met Siebe op het podium in Haarlem. De zanger staat garant voor een feestje en raakt met zijn innemende uitstraling en stem ook een gevoelige snaar. Samen met Lamoraal van Egmont speelt hij onder andere spetterende hits van Stevie Wonder, De Dijk, Sting en Otis Redding. De avond eindigt onder het genot van een drankje en dansje met Chris Allen en band. Kaarten kosten 19,50 euro en zijn verkrijgbaar op de website van Lamoraal van Egmont.