EGMOND AAN DEN HOEF – De Hoeverveiling vindt plaats op zaterdag 4 november in Dorpshuis Hanswijk in Egmond aan den Hoef. Potentiële kopers kunnen dan tot 20.00 uur proberen om hun slag te slaan.

Het is een mooie traditie zo’n veiling. Al jarenlang, uitgezonderd de coronaperiode, loopt (een deel van) het dorp uit om met elkaar het verenigingsleven en de kerk te steunen. De opbrengst is dan weliswaar voor het goede doel, maar het gaat volgens de organisatie net zo zeer om het sociale aspect.

Gerard Belleman van het Veilingcomité Hoeverveiling: “De Hoeverveiling biedt een mooi avondje uit in het dorpshuis om met elkaar en tegen elkaar op te bieden en zo dat ene etentje of die ene zeiltocht te scoren. Of een dagje auto met chauffeur, altijd goed voor mensen die niet meer zo mobiel zijn of zelf geen auto meer hebben.”

“Dan is er uiteraard nog een breed scala aan uitjes, goederen, gezelschapsspelen, vaartochten en kaarten voor het theater. Er zijn duinpiepers, er is een voetbalclinic, een taxirit naar Schiphol en ga zo maar door. Als afsluiter is er de traditionele kuub mest: wie wil die nou niet hebben?”

De organisatie hoopt op een goede opkomst en een nog betere opbrengst. De Hoeverveiling is niet alleen voor inwoners van Egmond aan den Hoef bedoeld: iedereen is welkom en tot niets verplicht.

Zie ook de video van de Hoeverveiling, gemaakt in 2022.

Foto’s van de Hoeverveiling van vorig jaar (Foto’s: RTV80/ Marina Schenk).