SCHOORL – “Echte stilte is zeldzaam en daarom heel waardevol. Kom zaterdag 8 april tot rust tijdens een stiltewandeling met een gids door de Schoorlse Duinen. Stel je zintuigen open voor de natuur”, luidt de uitnodiging van Patricia van Lieshout, mananger van Buitencentrum Schoorlse Duinen.

Deelnemers aan de wandeling verzamelen zich om 10.15 uur bij het Buitencentrum aan de Oorsprongweg 1 in Schoorl. De start is om 10.30 uur en de wandeling duurt tot 13.00 uur. Eerst worden zintuigoefeningen gedaan en daarna gaat de wandeling van start. Kinderen vanaf twaalf jaar zijn welkom om mee te lopen. De kosten bedragen 8,50 euro, inclusief koffie of thee.

Het advies is: trek stevige schoenen aan, neem een lunchpakketje en iets te drinken mee en vergeet je verrekijker niet. Vooraf aanmelden is noodzakelijk en kan via de website van Staatsbosbeheer. Deze organisatie verzorgt elke maand een stiltewandeling.

Buitencentrum Schoorlse Duinen is geopend van maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Er geldt betaald parkeren van 10.00 tot 19.00 uur. (Bron foto: Staatsbosbeheer/ Buitencentrum Schoorlse Duinen).