EGMOND AAN ZEE – Egmond aan Zee krijgt er tijdelijk een uniek kunstwerk bij. Vrijdagmiddag 2 november wordt een 14 meter lang Zeepanorama onthuld. Dat is het sluitstuk van een project waar 12 basisscholen aan meedoen en tegelijk ook de aftrap van een nieuw educatief/creatief centrum in de badplaats: ‘Terug naar de Kust’ (www.ikwilterugnaardekust.nl).

De basisschoolkinderen hebben al een bezoek gebracht aan het centrum dat zich richt op bewustwording van het milieu maar vooral op creativiteit.

Zaterdag 3 november gaan de deuren open voor publiek. Waarom is het zo belangrijk om de zee en de stranden schoon te houden? Maar ook: hoe leuk het is om afval te jutten en van die ‘schatten’ iets moois te maken?

De leerlingen van groep 6 konden dit zelf ervaren bij ‘Terug naar de Kust’ en bouwden naast een eigen werkstuk mee aan het Zeepanorama van maar liefst 14 meter.

Het Ku(n)stwerk dat volledig is opgebouwd uit plastic zwerfafval toont een enorme bultrug, die omgeven is door haaien uit slippers, roggen van doppen, tonijnen uit petflessen en zeeanemonen uit netten.

Het kunstwerk is drie weken te zien. Ook tijdens de beroemde Fjoertoer (www.fjoertoeregmond.nl) wordt het uitgelicht.