SCHOORL – Atletiekvereniging Trias organiseert zondag 18 septemer in Schoorl de Zilte Zoen KlimduinRUN. Tijdens deze internationale wedstrijd proberen de deelnemers het klimduin zo snel mogelijk te bedwingen. Met als beloning voor de winnaar de titel Klimduinkoning- of koningin 2022.

Het klimduin is ongeveer 110 meter lang en 51 meter hoog en heeft een hellingspercentage dat soms de 25 procent overschrijdt. Een prachtige plek voor een dagje uit maar voor atleten is de Zilte Zoen KlimduinRUN misschien wel de zwaarste wedstrijd van het jaar, luidt de omschrijving van de organisatie.

Tips en inschrijven

Wielrenners, schaatsers, voetballers en atleten uit verschillende disciplines doen mee aan de run. Bekende sporters als Lisanne de Witte en Koen Verweij hebben al een keer deelgenomen aan deze wedstrijd.

Lisanne de Witte geeft een aantal tips: “Let op je techniek en ga niet duwend en gebogen omhoog. Probeer te blijven zweven dus. Als je je voet neerzet, moeten je heupen hoog blijven, zodat je gestrekt naar boven blijft gaan.”

De wedstrijd start zondag 18 september om 13.00 uur. Inschrijven kan vanaf de leeftijd van 10 jaar via de website van AV Trias. Er is nog een aantal plekken beschikbaar.