EGMOND AAN ZEE – Wie besluit een drankje te drinken bij een strandtent, kan dat het beste doen bij strandpaviljoen Zilvermeeuw in Egmond aan Zee. Zilvermeeuw is namelijk verkozen tot het beste strandpaviljoen van Noord-Holland.

De strandtent heeft volgens de jury ‘een eigentijdse en eigenwijze inrichting en scoort eigenlijk op alle punten waarop de jury controleerde meer dan uitstekend’. Zo wordt het terras geroemd en is er lof voor de bediening, die een kind met autisme leerde hoe het een sliptong moest fileren.

Andere genomineerden uit de provincie waren onder anderen Beachclub Tien, Sandy Hill en Tent 6 (allen Zandvoort), De Deining (Castricum), Woest (Callantsoog) en Paal 29 (Schoorl).

De landelijke prijs voor het beste strandpaviljoen viel buiten de provinciegrenzen: ‘t Badhuys op Vlieland kreeg de meeste punten van de jury. Het schoonste paviljoen is Beachclub Perry’s in Brouwerdam en de beste nieuwkomer is Paal 14 in Katwijk.

Tot slot was er nog een bijzondere prijs voor Paal 17 op Texel. Duitse gasten beoordeelden het strandpaviljoen als beste. Vorig jaar ging Paal 17 er ook al vandoor met deze prijs.

De verkiezing is een initiatief van Strand Nederland en wordt ondersteund door onder anderen Koninklijke Horeca Nederland en Stichting Nederland Schoon.

Geef een reactie