Zing In

ByRedactie

20 december 2018

BERGEN – Van sprankelende Kerst Zing In tot feestelijke kerstvieringen: wie rond de kerstdagen behoefte heeft aan een inspirerende boodschap en veel muziek, heeft heel wat keuze in de Ruïnekerk.

Zondag 23 december om 10.00 uur, de laatste zondag voor kerst, is er geen klassieke kerkdienst maar een Zing In. Ruim baan voor kerstliederen waaraan men vaak zulke warme herinneringen heeft.

Frank van Wijk begeleidt dit op het kerkorgel zoals hij alleen dat kan, Maria Delver zingt enkele speciale liederen en ook pianist Hans Boorsma draagt bij aan de kerstsfeer. Ter afwisseling leest Gre Boorsma een aantal teksten.

Na afloop is er koffie en thee.
Kerstavond, 24 december trapt om 19.00 uur af met het Kinderkerstfeest. Altijd weer een bijzondere en toegankelijke bijeenkomst voor en door kinderen.

Daarna volgt om 22.00 uur de kerstnachtviering, met dominee Engele Wijnsma en organist Frank van Wijk, en met een extra muzikale bijdrage van sopraan Karin ten Cate. Thema van deze dienst: ‘Komen vier evangelisten bij de hemelpoort…’

De kerkdeuren openen op kerstavond een half uur voor de vieringen beginnen, en vol is helaas vol. Kerstmorgen, dinsdag 25 december om 10.00 uur; hetzelfde thema en preek, maar verder een geheel andere viering, met muziek van de Zanggroep Ruïnekerk Bergen en extra aandacht voor de kinderen.