BERGEN – De laatste van de vier Zomer aan de Roosloot (ZADR) weekenden vindt komend weekend, 4 tot en met 6 augustus, plaats. In de kunstboerderij aan de Voert 18a in Bergen is beeldende kunst te zien en kan het publiek zondag 6 augustus genieten van het slotconcert.

Er is een variëteit aan kunstwerken te zien zoals beelden, video-installaties, inkttekeningen, foto’s en werken in houtskool van de kunstenaars Anuka (Anna Mul), Ingrid Greijn, Frank Halmans, Carlijn Mens, Pé Okx, PolakVanBekkum en Edmond Steinbusch.

Speciaal voor ZADR maakte Pé Okx ‘Aarzeling’, een werk in wording, dat bestaat uit een aantal grote berkenstammen. Tijdens het Oerol Festival in 2015 ontwikkelde hij het concept hiervan als onderdeel van de beeldende kunstroute in de duinen van Terschelling.

Okx heeft het beeld nu verder uitgewerkt en toont dit in de grote ruimte van het vierkant van de boerderij. Daarnaast is er een preview van zijn nieuwe videofilm ‘Moving in Air’.

Het slotconcert wordt zondag 6 augustus om 15.00 uur gegeven door slagwerker en percussionist Bart de Vrees en vrienden. Vrees treedt op met Maarten Ornstein (saxofoon en basklarinet) en slagwerker Ruud Roelofsen. Vanwege een beperkt aantal plaatsen is reserveren gewenst. Dit kan via sd4g@xs4all.nl.

De expositie is van vrijdag tot en met zondag te zien van 12.00 tot 17.00 uur. De expositie is 6 augustus tussen 15.00 en 16.00 uur tijdelijk niet toegankelijk in verband met het concert. Kijk voor meer informatie op www.zadr.nl.