ALKMAAR- Het laatste Zomer op het Plein-weekend is in zicht. Vrijdag 6 augustus tot en met zondag 8 augustus sluiten Sjors van der Panne, Yori Swart, de nederpop-band WIES en Sven Hammond de 21e editie van het festival af. Het festival sluit de zomer af met spetterende muziekoptredens.

Zanger Sjors van der Panne werd tweede bij The Voice of Holland in 2014, en stond tussen 2015 en 2020 meer dan 14 keer in een uitverkocht Concertgebouw in Amsterdam. De zanger opent het weekend van het festival met zijn show ‘Dan maken we het land’. Alle artiesten doen twee optredens om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken. Op vrijdag 6 augustus treedt Sjors van der Panne om 19:30 uur en om 21:30 uur op. Verwacht veel eigen werk, maar ook bekende klassiekers van Ramses Shaffy en Frank Boeijen.

Zomer op het Plein vervolgt zaterdag 7 augustus het festival met optredens van Yori Swart. De singer-songwriter staat bekend om haar warme soulvolle stem en heeft een eigen uniek manier van gitaarspelen. Ze combineert pop, blues en country. Eerder stond ze nog in voorprogramma’s van grote namen als Milow, Jools Holland, Jonathan Jeremiah en Agnes Obel. Ook deze optredens zijn om 19:30 uur en 21:30 uur geprogrammeerd.

De 21e editie van het festival sluit zondag 8 augustus de zomer af met de formatie WIES. De kersverse Nederpop-act WIES bestaat nog maar een paar jaar. De indie-popband bestaat uit 3 bandleden, die elkaar van het Conservatorium kennen. Ze speelden al in zalen als de Melkweg en Paradiso en wonnen de Amsterdamse Popprijs 2018 en de Grote Prijs van Nederland 2019.

De band sluit het Zomer op het Plein festival niet alleen af, dat doen ze samen met de band Sven Hammond. De Nederlandse toetsenist Sven Figee is met zijn band Sven Hammond al zo’n 15 jaar een begrip in het nationale en internationale livecircuit. Rock, blues of soul, deze verzameling ras muzikanten kan elke genre aan. De optredens van WIES en Sven Hammond zijn om 13:30 uur en 16:00 uur te zien in de Grote Zaal in de Vest.

Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.

Foto: WIES

ByEvert