ALKMAAR- Van vrijdag 30 juli tot en met zondag 1 augustus staat bij Zomer op het Plein in De Vest een aantal concerten met bijzondere optredens geprogrammeerd. Op zaterdag 31 juli staan multi-instrumentalisten Maartje & Kine op het podium en op zondag 1 augustus zingen singer-songwriter Stephanie Struijk en de veelzijdige zangeres KARSU de sterren van de hemel.

Met Speelbeesten II maken Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Afgelopen winter stapten ze in hun busje en reden naar Kines thuisland Noorwegen. Geïnspireerd door een sneeuwwitte wereld waar corona niet leek te bestaan, schreven ze over onderwerpen die ze tot dan toe niet aandurfden – die ontbrekende kinderwens, ontspoorde liefdes en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. In Speelbeesten II brengen Maartje & Kine hun Noorse ervaringen naar de Nederlandse theaters. Want als niemand op vakantie naar Noorwegen kan, dan halen zij Noorwegen wel naar Nederland.

Stephanie Struijk is een bekende singer-songwriter. Onder de naam Stevie Anne bracht ze op 18-jarige leeftijd haar debuutalbum uit, waarmee ze onder andere op Pinkpop stond. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika, waar Stephanie een tijdje gewoond en gewerkt heeft. Tijdens deze reis van Los Angeles naar Minneapolis merkten ze dat de liedjes zich het beste lieten vertellen in haar eigen taal.

De veelzijdige Amsterdamse zangeres KARSU mixt pop met jazz, klassiek en Turkse muziek tot een aanstekelijke muzikale show die keer op keer haar fans verrast. Ze betovert haar luisteraars niet alleen met haar pianospel, maar het is vooral ook haar stemgeluid waarmee ze een onuitwisbare indruk achterlaat. KARSU is een van de deelnemers van het programma De Beste Zangers in het nieuwe seizoen. Stephanie Struijk en KARSU zijn op zondag 1 augustus om 13.30 uur en 16.00 uur in de Grote Zaal te zien.

Om de bezoekersstroom te reguleren, vinden de festivals dit jaar binnen plaats. In een prachtig aangeklede Grote Zaal van TAQA Theater De Vest waan je je in festivalsfeer. Om zoveel mogelijk liefhebbers te bereiken, worden alle voorstellingen twee keer gespeeld. De zaal wordt gevuld met inachtneming van de 1,5 meter maatregel, waardoor testen voor toegang niet nodig is. Toegangskaarten kunnen uitsluitend worden gereserveerd via www.zomerophetplein.nl.

foto: KARSU

ByEvert