BERGEN AAN ZEE – De gevierde baroksopraan Johannette Zomer en haar ensemble Tulipa Consort zorgen vrijdagavond 4 augustus voor zomersfeer in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. In dit concert in de zomeravondserie klinkt werk van Antonio Vivaldi. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

‘Johannette Zomer is al vele jaren de beste baroksopraan van Nederland. Ze paart een wondermooie stem aan subliem tekstbegrip en een prachttechniek aan grote muzikaliteit’, aldus Het Parool.

Door haar sympathieke aanwezigheid op het podium weet zij de musici te begeesteren en het publiek aan zich te binden. Met het in 2013 opgerichte Tulipa Consort voert zij met verve repertoire uit de zeventiende en vroeg achttiende eeuw uit.

In dit feestelijke zomerprogramma ‘Laudate!’ klinkt heel bijzonder werk van Antonio Vivaldi, de Rode Priester uit Venetië: motetten en een psalm en een aria uit zijn enig overgeleverde oratorium ‘Juditha triumphans’. Van ‘Laudate!’verscheen in 2016 een cd.

Info & reserveren: kaartverkoop@kunstgetij.nl of 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal indien nog voorradig, en bij de Eerste Bergensche Boekhandel.

Volgende concert in de zomeravondserie op 16 augustus om 20.00 uur SYA-Trio. Kijk voor alle info op www.kunstgetij.nl