EGMOND AAN ZEE – Maandagavond 12 juli staat het tweede orgelconcert in de Oud-Katholieke Ste Agneskerk in Egmond aan Zee op het programma. Gijsbert Kok (orgel) en Philip Dingenen (viool) zorgen voor de muzikale tonen. 

.
Gijsbert Kok studeerde orgel, kerkmuziek, improvisatie en muziektheorie aan de conservatoria van Den Haag, Tilburg en Rotterdam en beiaard aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort. Hij is stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen en vaste bespeler van de carillons van Voorschoten en Zoetermeer. Ook is Gijsbert Kok organist van de Abdijkerk in Den Haag-Loosduinen en de American Protestant Church in Den Haag. Hij is docent muziektheoretische vakken aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts) en heeft een concertpraktijk.

.
Philip Dingenen kreeg zijn eerste vioollessen aan de Stedelijke Muziekacademie in Sint-Niklaas, België. Later vervolgde hij zijn opleiding aan het Lemmens-Instituut in Leuven. Hij won prijzen in kamermuziek en solo-viool bij de Belgische nationale jeugdwedstrijd ‘Belfius Classics’. Vervolgens studeerde Philip aan het Conservatorium van Rotterdam en Aken. Hij studeerde in 2006 af. Sinds 2009 is hij als eerste violist werkzaam in het Nederlands Kamerorkest.

.
Gratis concert
Het concert op maandag 12 juli begint 20.30 uur en is gratis te bezoeken. Wel wordt een ‘openschaalcollecte’ aan de uitgang gehouden.

.
Gijsbert Kok. (Bron foto: Yakult).