EGMOND AAN ZEE – Maandagavond 5 juli het eerste Orgelconcert in de Oud-Katholieke Ste Agneskerk in Egmond aan Zee, aanvang half negen. De toegang is gratis maar er wordt een ‘apenschaalcollecte’ aan de uitgang gehouden.

.
Van de negen orgelconcerten bijt Wybe Kooijstra het spits af. Wybe Kooijmans genoot zijn muzikale opleiding aan de Verenigde Muzieklycea te Hilversum en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam. Hierna volgde hij enige malen de masterclass voor interpretatie van de beroemde Franse organist Jean Guillou. In 1987 volgde een aanstelling als -toen nog- één van de organisten van de Grote Kerk te Naarden; inmiddels hoofdorganist.

.
Wybe Kooijmans geeft regelmatig orgelconcerten in Nederland; bovendien concerteerde reeds in Tsjechië, Duitsland, Frankrijk, Engeland, Canada en Rusland, alwaar hij het orgel van de Philharmonie te Novosibirsk inwijdde. Voorts heeft hij veel ervaring opgedaan als begeleider van vele koren en solisten. Hij is als repetitor verbonden aan het koor van de Nederlandse Händelvereniging en aan het Concertkoor Baarn. Tevens maakte Wybe Kooijmans enige jaren deel uit van de werkgroep “Zingend Geloven” en publiceerde hij enkele koraalbewerkingen voor orgel.

(Bron Con Passione Muziekuitgeverij).

Wybe Kooijmans