EGMOND AAN ZEE – De Oud-Katholieke Ste. Agneskerk in Egmond aan Zee organiseert maandagavond het zesde orgelconcert. Het concert start om 20:30 uur. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang. Kerkmusicus Floris van Gils verzorgt het orgelconcert.

Floris van Gils (1996) is als kerkmusicus verbonden aan de oud-katholieke kathedrale kerk van Ste. Gertrudis te Utrecht en aan de Johanneskerk te Amersfoort. Floris is cantor van de dorpskerk van Nigtevecht. Hij behaalde deze zomer zijn master Orgel aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy. Floris volgde bijvak piano bij Wim Voogd, bijvak klavecimbel bij Siebe Henstra en bijvak zang bij Kees-Jan de Koning.

Zijn kerkmuziek-opleiding ontving hij aan Codarts Hogeschool voor de kunsten te Rotterdam. Naast zijn muzikale activiteiten behaalde Floris een bachelor Theologie aan de Vrije Universiteit en de Protestantse Theologische Universiteit te Amsterdam. De theologiestudie hoopt hij komend collegejaar te vervolgen met de Master Gemeentepredikant aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Het orgelconcert valt onder de jaarlijkse serie zomeravondconcerten die in de maanden juli en augustus plaats vinden. Er spelen gerenommeerde organisten, maar ook jong talent krijgt een kans. De concerten vinden plaats op de maandagavond, aanvang 20:30 uur en de toegang is gratis.

Foto: Floris van Gils