EGMOND AAN ZEE – Het achtste concert van de zomeravondserie in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk vindt plaats op maandagavond 22 augustus om 20.30 uur. De bekende Haagse organist-beiaardier Gijsbert Kok geeft een zogenaamd OrgelPLUS –concert.

Dit keer met de met de saxofonist Roeland Kapaan. Beide artiesten deden een paar jaar geleden ook al een gastoptreden in de Egmondse kerk met groot succes. Net als een paar weken geleden viool en orgel, is ook de combinatie orgel–saxofoon een ongewone en weinig gehoorde.

De avond biedt een boeiend en divers programma dat een inkijk geeft in de vroege barok, de romantiek en de twintigste eeuw.

Bezoekers krijgen een concert voor orgel solo van Bach, (BWV 592) naar Johann Ernst von Sachsen Weimar te horen, een Sonate van Corelli, Théodore Dubois, Justin Heinrich Knecht, maar ook modern werk voor de saxofoon van Kees Schoonenbeek, Dobrinescu en Serban Nichifor.

Een improvisatie behoort tot het vaste onderdeel van het programma. Orgelwerken worden afgewisseld met samenspel-optredens.

De aanvang is 20.30 uur, de toegang gratis met een aanbeveling voor een vrije gift aan het einde van de avond. Zie ook egmond.okkn.nl

Geef een reactie