EGMOND AAN ZEE – Het Zevende Zomeravondconcert in de reeks van negen orgelconcerten dan wel orgelPLUS concerten in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk wordt maandagavond 15 augustus verzorgd door Simon Stelling, onder andere de stadsorganist van Alphen aan de Rijn.

Simon houdt er een uitgebreide lespraktijk op na, is leider van een aantal koren en kamermuziekgezelschappen. Hij werkt met name in Zuid-Holland-Zuid en geeft een keur van orgelconcerten waar hij een lans breekt voor de Franse orgelcultuur.

Ook in de eigen kerk in Alphen aan de Rijn aan een van de weinige Steinmayer orgels in Nederland. Het programma dat hij aan het Egmondse Adema-orgel brengt is een weerslag van zijn liefde voor de Fransen.

Zowel werken uit de barok van Piroye, Clérambault en Balbastre, als wel uit de romantiek Lefébure-Wely, César Franck, Vierne en Lazare Aguste Maquaire.

Tot slot van de avond improviseert Simon Stelling over een door het publiek opgegeven thema. Zeker weer een orgelavond met dit keer een ‘Frans’ esprit.

Maandagavond 15 augustus, Oud-Katholieke Ste. Agneskerk 20.30 uur, Voorstraat 112, de toegang is vrij. Wel wordt een vrije gift aanbevolen om de voortzetting van de Egmondse concertenserie te waarborgen. Zie ook www. egmond.okkn.nl

Geef een reactie