EGMOND AAN ZEE – Het Zevende Zomeravondconcert in de reeks van negen orgelconcerten dan wel OrgelPLUS -concerten in de Oud-Katholieke Ste. Agneskerk wordt maandagavond 13 augustus verzorgd door Simon Stelling o.a. de stadsorganist van Alphen a.d. Rijn.

Simon houdt er een uitgebreide lespraktijk op na, is leider van een aantal koren en kamermuziekgezelschappen. Hij werkt m.n. in Zuid-Holland -Zuid en geeft een keur van orgelconcerten waar hij een lans breekt voor de Franse orgelcultuur.

Vorig jaar nog werd Simon Stelling, als een van de weinige organisten in Nederland bekroond met de Medaille d’Or – (de Gouden Medaille) – van de Parijse Academie de Music, des Science en des Lettres.

Ook in de eigen Adventskerk in Alphen a.d. Rijn, aan een van de weinige Steinmayer orgels in Nederland, munt hij uit door zijn programmering van de Franse orgelkunst. Het programma dat hij aan het Egmondse Adema-orgel brengt is een weerslag van zijn liefde voor de Franse componisten.

Zowel werken uit de late romantiek, van Charles Marie Widor – uit de 1e Symfonie – en Alexandre Guilant, tot aan de impressionisten – een markante Toccata van Eugène Gigout – en de twintigste eeuw waar Camille Saint Saëns en Maurice Ravel deze avond de vertegenwoordigers zijn.

Tot slot van zijn programma brengt Simon Stellling het bijzondere ‘Carneval des Animeaux’ (Het Carneval der Dieren) van Saint Saëns in een bewerking voor orgel van Heinz-Peter Kortmann / Simon Stelling, weinig gehoorde muziek, die zeker tot de verbeelding spreekt voor jong en oud, neem ook uw kleinkinderen een keer mee!
Zeker weer een orgelavond met dit keer een ‘frans’ esprit!

Aanvang 20.30 uur, de toegang is vrij. Wel wordt een vrije gift aanbevolen om de voortzetting van de meer dan 50-jarige Egmondse concertenserie te waarborgen.