EGMOND AAN ZEE – De zomerbraderie in het centrum van Egmond aan Zee wordt dit jaar nóg aantrekkelijker door het toevoegen van lokale aanbieders, kunst, verzamelingen, activiteiten, attracties en lokaal talent. Dat laat ondernemersvereniging BIZ Egmond aan Zee weten.

Joost Botman van de organisatie laat weten dat de ondernemersvereniging de afgelopen winter veel investeerde in de Egmondse Zomerbraderie. “Van oudsher is de braderie een toeristische trekker voor de hele regio, maar door corona liep het bezoek terug. Een volgende stap was om samen met de nieuwe marktmeester Leo van der Stam, de markt nog leuker te maken. Door de vele activiteiten en attracties wordt het weer een feestje voor het hele gezin.”

Van optredens tot standwerkers-concours

De markt vindt in juni, juli en augustus elke woensdag plaats tussen 16.00 uur en 21.30 uur. Dan gaan straatartiesten en lokaal talent optreden. Op het Eymaplein zijn er onder andere optredens van shantykoor de Zaalneelden, muziekvereniging Eensgezindheid en musicalvereniging Horizon.

De Egmondse brandweer is op een aantal woensdagen aanwezig en ook kunnen bezoekers genieten van een standwerkers-concours. Dan barst de strijd los om de titel ‘beste standwerker’.

Speciaal voor kinderen

Op meerdere woensdagen verzorgt Gejut een programma op het Nijntjeplein bij de hoofdstrandopgang. Theatrale figuren in sprookjesachtige kostuums ontvangen de aanwezigen voor één van de gratis activiteiten.

Kinderen kunnen in een knutselhoek hun creativiteit botvieren met zwerfafval. In de piratenboot kunnen ze een stoere ‘zee-tattoo’ laten zetten. Een anker, haai, zeemeermin of kanonnen. Alles is mogelijk. Voor de echte waaghalzen zijn er ook piratenkostuums. Daarnaast staan grote pannen met magisch jutterssop klaar waarmee de kinderen megagrote zeepbellen kunnen blazen.

Het hoogtepunt is misschien wel het mega-vis magneet aquarium. Wie zin heeft, kan met een enorme vishengel vissen, samen met Jan de visserman. De vangst is elke keer weer een verrassing: soms plastic soep of troep, soms zelf snoep.

Op het Pompplein staat een bungy trampoline klaar of op het Eymaplein een springkussen. Spelletjesliefhebbers kunnen deelnemen aan een mega vier op een rij spel.

Meer informatie is te vinden op de website van de zomerbraderie.

Foto: Mia Maria (bron: Flessenpost uit Egmond).

Bron foto: Biz Egmond aan Zee.

Opening

De eerste zomerbraderie op 7 juni opent met een optreden van acrobaten van The Flying Acrobats. “Het wordt een spectaculaire show worden met zowel hilarische stunts als spectaculaire trucs”, meldt joost Botman. Het eerste optreden op het Eymaplein begint om 19.00 uur.