BERGEN – Naast verrassende tentoonstellingen bij Zomer aan de Roosloot wordt zaterdag 6 augustus en zondag 14 augustus aan Voert 18A een concert gegeven.

Zaterdagavond 6 augustus speelt een saxofoonkwartet bestaande uit Jenneke Gerritsen, Annette de Greeuw, Roos Manshanden, Frank Stolwijk m.m.v. stemkunstenares Maja Jantar (B) de compositie ‘Grindig’ van Pé Okx.

Het tweede deel van het concert wordt ingevuld door het trio De Catrijper sessies. Aanvang van het concert is 20.00 uur.

Op zondagmiddag 14 augustus treden Bart de Vrees & Friends op. De Vrees is componist en slagwerker en werkte o.a. samen met het Nederlands Blazers Ensemble en het Asko|Schönberg Ensemble. Aanvang van het concert is 14.00 uur. Gezien het beperkte aantal plaatsen is het raadzaam om voor beide concerten te reserveren. Dit kan via de website: www.zadr.nl

Pé Okx werkte afgelopen mei mee aan ‘De Grensmaas vertelt’, een landschapsopera op en rond de Maas bij Itteren waar grote ontwikkelingen en veranderingen aan haar oevers plaatsvinden.

Hij schreef een nieuw werk getiteld ‘Grindig’, gebaseerd op zijn spraakmakende project ‘Opus Bagger’ uit 1994. Ooit was een baggermachine het vertrekpunt, nu was dat een grindwinningsmachine die hem inspireerde tot een compositie voor vier blazers, en één stemkunstenares.

Teksten zijn van de Vlaamse dichters Leonard Nolens en Lut de Block. Na uitvoeringen in Limburg nu exclusief te horen in Noord-Holland.

Bart de Vrees werkte eerder samen met Pé Okx in ‘GlasslaG’ (Terschellings Oerol 2002) en voor het Nederlands Blazers Ensemble in ‘Het Wonderlijke verhaal van K.‘ (2011). Speciaal voor Zomer aan de Roosloot trommelde Bart de Vrees zijn muziekvrienden van Splendor Amsterdam op.

Het belooft de 14e augustus een energieke en spannende middag te worden. Kijk ook voor actuele informatie over de concerten en de exposities op www.zadr.nl of facebook/zomer aan de roosloot Openingstijden expositie: vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Geef een reactie