SCHOORL – Van 8 t/m 12 juli was er weer het jaarlijkse zomerkamp in de Schoorlse duinen.

200 kinderen en 41 vrijwilligers trokken er weer een week op uit om met de kinderen ouderwets te spelen in de Schoorlse duinen. De kinderen waren verdeelt in drie leeftijdsgroepen.

Dit jaar was het thema voor de jongste groep “de boerderij”. De bekende zomerkamp spellen hadden allemaal een boeren jasje gekregen. Natuurlijk werden er weer mooie hutten (boerderijen) gebouwd.

Tijdens het kamp zijn de kinderen van de middelste groep opgeleid tot speciaal agenten en spionnen.

Elke begeleider speelde een personage, tijdens de week moesten de kinderen door middel van spellen hints verdienen, met deze hints konden ze de ontvoering van de barones oplossen.

Zo moesten ze het motief, de locatie en de dader (een van de leiding) zien te achterhalen.

Inmiddels is het een traditie dat de oudste groep zich niet veel op het kamp bevind. Zij trekken de omgeving in voor te gekke activiteiten zoals: Koolschuit varen in het 1000 eilanden rijk, broodjes bakken op een vuurtje, klimmen in de Hoornse vaart.

Op vrijdag was het programma voor alle kinderen gelijk, op het kamp was een stormbaan gemaakt en er zijn een aantal vrijwilligers van de brandweer uit Schoorl gekomen zodat de kinderen konden brandweer spuiten.

Het boeren sponzen spel

Muziek en zang bij de jongste

De limo-polonaise

Een groot compliment aan alle vrijwilligers van de Oorsprong.

Geef een reactie