BERGEN – IVN organiseert zondag 13 maart een vroege voorjaarswandeling door de duinen van Bergen. IVN gids Willem Babyn wandelt met zijn gasten door het ontluikende duingebied.

Het voorjaar komt eraan. Bomen en struiken staan in de knop. Plantjes komen te voorschijn. En de vogels beginnen weer te fluiten. De lenteknoppen zitten er al aan en er zijn mooie verborgen geheimen te ontdekken zoals de trilzwam op de foto. Tijdens de wandeling vertelt IVN-gids Willem over de ontluikende natuur.

Dit is een wandeling voor het hele gezin door de duinen bij de Schaapskooi van Bergen. De tocht duurt van 10.15 uur ot ongeveer 12.00 uur. De wandelaars vertrekken bij de PWN duinkaarten-automaat bij de parkeerplaats Uilenvangerweg (vanaf de rotonde richting Bergen aan Zee na 300 meter rechts) en eindigen bij de Schaapskooi. Een duinkaart is verplicht voor het Noord-Hollands Duinreservaat (er is een kaart-automaat bij de parkeerplaats). Er geldt een bijdrage van 3 euro per persoon. Kinderen en leden van IVN/KNNV mogen gratis meelopen. Zie ook Facebook @ivnnoordkennemerland.