BERGEN AAN ZEE – Nieuwsgierig hoe het komt dat er ten noorden van Bergen aan Zee kalkarme duinen zijn en ten zuiden kalkrijke? Of wat de relatie is van Jac P Thijsse met Bergen aan Zee? IVN geeft zondag 2 april antwoord op dit soort vragen tijdens een duinwandeling vanaf het gebouw Parnassia in het Parnassiapark in Bergen aan Zee.

De route gaat langs enkele karakteristieke gebouwen in Bergen aan Zee en door de duinen zuidelijk van het dorp. Een IVN-gids vertelt iets over de historie van Bergen aan Zee, het beheer van de duinen en de unieke natuur in het grensgebied van kalkarme en kalkrijke duinen.

De wandeling begint om 14:00 uur en duurt ongeveer twee uur. De excursie is bedoeld voor volwassenen en is niet geschikt voor mindervalide wandelaars. De kosten bedragen 3 euro. Een duinkaart is verplicht en verkrijgbaar bij de automaat in Bergen aan Zee of via de website van PWN. De organisatie verwacht maximaal vijftien volwassen. Het meenemen van stevig schoeisel en weersbestendige kleding is een aanbeveling.

Bel of mail voor meer informatie en aanmelden Hans Stapel. Telefoon: 072-850 6484 en e-mail: hans.stapel@quicknet.nl. Aanmelden kan tot uiterlijk één uur voor aanvang van de wandeling. (Bron foto: IVN Noord-Kennemerland).