EGMOND-BINNEN – De liedersschrijver Rob van der Plas, ofwel Hurryman, gaat zondag 21 april optreden in muziekcafé Soigné in Egmond-Binnen.

Rob van der Plas draait al even mee. Begin jaren tachtig trok hij met The Spivs volle zalen, een band die vooral ‘wereldberoemd’ was in Noord Holland.

De band viel uit elkaar, waarna hij met de gitarist King’s Cross oprichtte. Deze band viel al na één optreden in de Melkweg uit elkaar. Rob besloot alleen door te gaan. Solo onder de naam Hurryman, bracht hij eerst een cassette uit (1993) en vervolgens een cd (Collection 1996). Deze werden beide zeer goed ontvangen. De bekende zanger en radiomaker Henk Westbroek draaide de cd een week lang in zijn programma.

De tekst gaat onder de foto verder.

‘De depressie trekt voorbij, de melodieën blijven hangen’

Hurryman werd een band en trad een aantal jaren lokaal op. De interesse in popbandjes bleek begin 2000 beperkt en na een tijdje werd het weer stil. Tot hij in 2010 Sooi van der Laan ontmoette. Met deze ex-zangeres van de Zweeds-Amerikaanse band The Miscellaneous, richtte hij Hurrymania op. Al snel werd dit een acoustisch trio en later een duo. Opvallend door de mooie, donkere songs met sterke Scandinavisch invloeden.

Er verscheen een mini-cd en later een album, dat pas na het uiteenvallen van het duo uitkwam en dus in stilte verdween… En toen? Hurryman deed wat hij het liefste doet: liedjes zingen vanuit zijn ziel. Ooit bestempeld als acoustische Anti-folk, gingen de meeste songs over verlies en verlangen. Maar bij Hurryman gloort er altijd hoop: de depressie trekt voorbij, de melodieën blijven hangen. Natuurlijk zijn er invloeden, denk aan Lennon, Bowie, Madrugada, Neil Young, Television, Magazine, The Only Ones, Beatles, Daniel Lanois en al die bekende en onbekende muzikanten.

Aanmelden

Hurryman is dus te zien en te horen op zondag 21 april in restaurant Soigné aan Sint Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. Aanmelden om erbij te zijn kan via e-mailadres hafre@planet.nl.