EGMOND AAN DEN HOEF – Sommerhus speelt zondag 30 juli in Hoeve Overslot in Egmond aan den Hoef. Het Rotterdamse duo kneedt elementen van pop, klassiek, folk en avant-garde samen tot een eigen geluid.

Zangeres/gitarist Vera Jessen-Juhrend en zanger/contrabassist Peter Jessen zijn bekend van intieme songs met haarscherpe samenzang, maar ze trekken ditmaal de wereld in met nieuwe composities. Hun muziek weerklonk live in clubs, theaters en huiskamers, van Nederland tot Denemarken en Zuid-West Afrika. Sommerhus blijft altijd dicht bij zichzelf, maar verder kent de dynamische muziek van het duo geen grenzen.

De deur is open vanaf 15.00 uur. Het optreden duurt van 16.00 tot 18.00 uur en heeft een pauze. De toegang is een vrijwillige bijdrage naar draagkracht en welbevinden. Pinnen in Hoeve Overslot is niet mogelijk. Een zitplaats reserveren kan voor 10 euro per persoon, ter plaatse in ‘de pet’. Reserveren kan via het e-mailadres museumhoeveoverslot@gmail.com onder vermelding van het aantal personen.

Wunderkammer en schelpenmuseum

In Museumhoeve Overslot is eveneens een Wunderkammer te vinden met bodemvondsten uit de ijstijd, etnografica en naturalia. Ook is er een schelpenmuseum te bezoeken. Hoeve Overslot ligt in het historische hart van Egmond aan den Hoef. Het adres: Slotweg 42. (Foto: aangeleverd).