EGMOND-BINNEN – The Monkeys uit Egmond-Binnen speelt zondag 7 april classic rock in muziekcafé Soigné in Egmond-Binnen.

De muzikanten van The Monkeys zijn Nico Apeldoorn (basgitaar en zang), Cock van Denzen (sologitaar en zang), Cees Verhoogt (drums en zang) en Johan Kool (slaggitaar en zang). Zij vormen een Noord-Hollandse popgroep, die door een paar vrienden uit Egmond-Binnen is opgericht in 1965. Daarmee behoren zij tot een van de langst bestaande bands in Nederland.                                                           

Vanaf het begin ligt de focus op muziek van The Shadows, Rolling Stones, Them, The Kinks, The Beatles, CCR en andere destijds wereldberoemde bands.

Fans van het eerste uur

The Monkeys zijn tot eind jaren zestig populair in het provinciale zalencircuit. Maar omdat de muziekstijl in de dancings rond die tijd veranderde naar disco en de vraag naar beatgroepen minder werd, is toen besloten om een tijdje te stoppen met optredens. Maar de mannen zijn wel al die tijd doorgegaan met muziek maken. Ze speelden los van elkaar in andere bands, maar hielden altijd contact met elkaar. Ze hebben ook wel samen als The Monkeys opgetreden bij speciale gelegenheden.

Op 12 september 2015 vierden zij groots het vijftigjarig jubileum van de band in het Wapen van Egmond, de plek waar destijds hun allereerste optreden plaatsvond. Hierbij waren veel fans van het eerste uur aanwezig. Zij werden mee teruggenomen naar de roemruchte zestiger jaren.

Sound of the zestiger jaren springlevend

Inmiddels spelen de muzikanten weer full-time samen als The Monkeys en zorgen ze ervoor dat de sound van de zestiger jaren springlevend blijft. En omdat zij nog steeds spelen op de manier zoals dat toentertijd gebruikelijk was – dus met hun eigen back-line zonder PA – klinkt de muziek zeer authentiek. Het is steeds weer verbazingwekkend hoe ze als band, met slechts vier man, erin slagen de juiste sound neer te zetten.

Stuk voor stuk grote hits

Hun vertolking van de gitaarmuziek van The Shadows is top, maar ook de andere nummers van hun repertoire mogen er zijn. Stuk voor stuk grote hits uit de zestiger jaren. Het zestiger jaren repertoire is zeer uitgebreid en soms wordt er een uitstapje gemaakt naar recentere muziek, zoals van Queen, R.E.M. of Chris Isaak.

Heeft u iets te vieren, of wilt u een avond met Classic Rock hits opluisteren, bel 06-5246 4658. En omdat ze uitsluitend muziek maken als vrijetijdsbesteding, zal de prijs geen probleem zijn. Liefhebbers van classic rock muziek komen 17 maart van 16.00 tot 18.00 uur aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. De entree is gratis. In de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk via e-mailadres hafre@planet.nl.