EGMOND-BINNEN – De enige echte Rok- en Lol-formatie Rits Rats gaat zondagmiddag 9 juni optreden in muziekcafé Soigné.

Rits Rats, opgericht in 1989, brengt hits uit de jaren zestig, zeventig, tachtig en negentig met stijl, humor en bravoure. Naast het standaard repertoire, dat uit zo’n driehonderd liedjes bestaat, beschikt Rits Rats over een geheim wapen: een blik ‘Hatsikiedee-liedjes’ dat openbarst als het écht gezellig wordt. Een unieke ‘pretband’ dus, die het speelplezier hoog in het vaandel heeft staan.

Intens zotte podiumact

Rits Rats stelt zich ten doel om elk feest tot een spetterende party te maken, waar publiek, band én uitbater met een glimlach aan terugdenken. Rits Rats discrimineert niet: kuip of badkuip, akoestisch of niet, trouwerij of begrafenis, bejaardentehuis en studentensoos… Het is zo gek niet te verzinnen of Rits Rats vindt het volstrekt normaal.

Ook de grootte van het podium is geen probleem. Biljarttafel of voetbalveld: Rits Rats geeft zich altijd helemaal! De intens zotte podiumact – in combinatie met de zeer gevarieerde playlist – maakt dat Rits Rats de standaard zet voor wat een band eigenlijk zou moeten zijn.

Rits Rats heeft optredens in heel Nederland met het zwaartepunt in Noord Holland, Friesland en de Achterhoek. Zo stonden ze in het voorprogramma van onder andere Golden Earring en Rowen Heze.

Bezetting

De band bestaat uit Koen Bosman (drums, percussie en zang), Cor Zwemmer (gitaar en leadzanger), Herman de Jager (bas en zang) en Hans de Jong (gitaar en zang).

Kortom: liefhebbers van Rok en Lol komen zondag 9 juni aan hun trekken in muziekcafé Soigné aan de Adelbertusweg 31 in Egmond-Binnen. Het optreden duurt van 16.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis, in de pauze gaat de pet rond voor een vrijwillige bijdrage. Reserveren is vanwege het beperkt aantal zitplaatsen noodzakelijk door te mailen naar hafre@planet.nl.